Blogger'da Forum Sayfası Oluşturma




Çoğu ücretli internet sitelerinde denk geldiğimiz veya tr.gg uzantılı ücretsiz web sayfaların da mevcut olan forum sayfaları artık blogger kullanıcıları için de mevcut.

Bilindiği gibi dünyada ve ülkemizde forum sayfaları denilince akla tartışma konularının paylaşıldığı çekim merkezleri gelir. Zaten isminden de anlaşılacağı üzere bir tartışma türüdür.

Çoğu blogger kullanıcısı da bu özelliğin blogspot uzantılı sitelerde olmasını istemiştir. Halihazırda bu özellik yakın zamanda Google tarafından kullanıcılara sunulmuştu. Bu özelliğin blogger'ın bir parçası olmaması nedeniyle blogger kullanıcıları bundan bihaberdi.

Bu haberimizden sonra çoğu kişi bunun nasıl yapılacağını öğrenecek ve böylece blogspot'ta tartışmalı ve faydalı bir ortam meydana gelecektir.

Şimdi dilerseniz çok uzatmadan bu konuya biraz değinelim. İlk yapmanız gereken işlerden biri mor renkle gösterilen linke tıplayarak Grup Oluşturma sayfasına gitmenizdir. ( Grup Oluşturma ) Çıkan ilk sayfada ' Grup Oluştur ' sekmesine tıklayınız. Bir sonraki sayfada çıkan bilgileri eksiksiz doldurunuz.



Tüm bilgileri eksiksiz tamamladıktan sonra yukarıda yer alan '' Oluştur '' sekmesine tıklayınız. Böylece sizin de artık Google'da bir forum sayfanız olacaktır.


Forum sayfanız oluşturulduktan sonra ' Tebrikler ! Google Grubunuz Oluşturuldu .' mesajını alacaksınız. Bu mesajın altında ''Grubunuzun ayarlarını özelleştirin'' sekmesi yer alacak. O sekmeye tıklayınız ve gerekli tüm ayarları yapın.



Özelleştirme ayarlarının altında size bir HTML kodu verilecek . O kodu kopyalayın. Şimdi blogger ana kumanda paneline giriş yapın . Sol menüde yer alan Sayfalar > Yeni Sayfa > Boş Sayfa adımlarını izleyip bir önceki adımda kopyaladığınız forum kodunu HTML özelliğini seçerek kopyalayın. Başlığa istediğiniz ismi verebilirsiniz. Örneğin : Forum gibi.



Faydalı olduğunu düşünüyorsanız yorumlarınızı esirgemeyin.
Previous
Next Post »