Renkli ve cıvıl cıvıl kahvaltı sofralarımızı şenlendirip envai çeşit reçeller, sucuklu yumurtalar , çeşit çeşit peynir türlerini bize sevdirip zevkle yediğimiz tereyag, kaymak, dilimlenmiş söğüş domates,
salatalık, çeşitli zeytin türlerinin , hamur işlerinin, incecik kreplerin, mis gibi sıcak poğaçaların, açmaların, mini pizza ve su böreği seklinde ki tüm bu çeşit kahvaltı malzemelerinin bir arada bulunduğu sofraya bizler Türk kahvaltısı diyoruz.
Her lezzetimiz, her öğünümüz ayrı bir güzel olabilir ama en severek yediğimiz şey kesinlikle kahvaltıdır bana göre.!
Biz Türkler genel olarak o muhteşem pazar kahvaltısı adı altındaki sosyal etkinliği gerçekleştirmek adına özellikle çalışan grup yataklarımızı pazar sabahları terk edenlerdeniz!
Her ülkenin mutfağının değişik kahvaltı alışkanlıkları olsa da en güzeli bizimkidir diye düşünüyorum.
Kahvaltı için, dünyanın hiç bir yerinde bu kadar çeşitli yiyecekleri ve lezzetleri bir arada bulmanız mümkün değil.
Peynir çeşitlerimiz ayrı bir efsane, zeytinimiz dillere destan bizim ülkede.
Kahvenin yanına koyduğumuz lokum ve çikolatalar, atıştırmalık minik ekler de en şahanesinden şahane.
Örnek vermek gerekirse; Mesela , Fransızların kahvaltısı, kruvasan, tereyağı, reçel ve sütlü kahveden ibaret sayılır.
İngilizler kahvaltıya; Kızarmış tost ekmeğinin üzerine, yağda yumurta ilave edip yanını da domuz pastırması ekliyorlar.
İtalyanlarda zaten kahvaltı kültürü yok onlar için varsa yoksa kahve:))
Almanlara gelecek olursak onlar tam bir sosisçi diyebiliriz.
Almanlara gelecek olursak onlar tam bir sosisçi diyebiliriz.
Belgrad'da yaptığımız kahvaltı'da yumurta bulup omlet yediğimize şükredip, Üsküp'te zoraki tırlamayla, Türk çayı bulup içtiğimize ne çok şaşırdık biz.
İşin özüne bakacak olursak çeşitli kahvaltı sofraları biz Türklere has bir şey.
İşin özüne bakacak olursak çeşitli kahvaltı sofraları biz Türklere has bir şey.
Türk mutfağında , hamur işinin çok ayrı bir yeri var; su böreği, kıymalı börek, ıspanaklı kol böreği, kürt böreği, gül böreği, patatesli ,kıymalı, fırından yeni çıkan sıcacık ekmek çeşitleri
kahvaltı kültürümüze zenginlik katan hamur işlerimizden.
Ekmek üzerine sürülen bal, kaymak , reçel, pekmez , tahin ve sos halinde ki meze çeşitlerimize daha gelemiyorum bile.
Kahvaltının ardından da içilen bol telveli , bol köpüklü bir fincan Türk kahvesine de kimse hayır diyemez sanırım.
Taze çekilmiş mis gibi kahve kokusunu da hiç bir şeye değişmem.
Tabi ki de kahvenin de mutlaka taze çekilmişi makbuldur her zaman.
Sade, orta ve şekerli olarak içtiğimiz kahveyi ve kahve firmasını en güzel gururu iftarımız yemek ustası Refika hanımefendi Youtobe videosunda nasıl da anlatmış buyurun bakınız .
Türk kahvesinin de detaylı nasıl yapıldığını da ayrıca burada görebilirsiniz.
Ünlü ahçımız ünlü gurmemiz Refikacığımız , Türk kahvesini ve kahvenin yapılışını çok güzel anlatmış, anlatmakla kalmamış yanına ilave tatlı tarifleriyle resmen taçlandırmış.
Kahvaltı kadar en az kahve kültürü de ülkemizde artık iyice yerleşmiş durumda, iyi kahve içmek istediğimizde bir çok cafe ve oturma yerleri var.
Özellikle, filtre kahve içebileceğimiz Starbucks gibi yerler çok revaçta.
Hem kaliteyi buluyorsunuz, hem de bu doğal rahat ortamda kendinizi iyi hissediyorsunuz.
Türkiye'deki diğer cafeler gibi başınıza gelip başka ne alırsınız diye soran yok, sadece bu rahatlık ve keyf için bile tercih edilebilir mekan bence:))
Ben en çok Mado'nun Türk kahvesini de seviyorum.
Yanında gelen sunum içi lokum tatlılara da ayrıca bayılıyorum.
Bazen de filtre kahve içmek için için Mc donalds'a gidilebilir hem nefis hemde çok ucuz:))
Geçenlerde bir arkadaşım ve eşi dostlarınızla sadece kahve içebileceğiniz çok güzel samimi bir mekan açtılar, çok gerçekten çok güzel bir mekan, her fincan her malzeme ayrı bir güzellikle geliyor masanıza.
Yanında da kurabiye, şeker , tatlı türünden yoldaş aparetif ne varsa.
Kahvem İstanbul'un mekan renkleri pembeden mora ruh halinize göre şekilden şekile giriyor her kahvenizi yudumladığınızda.
Her aksesuar ayrı ayrı düşünülerek alınmış, masalar çiçek derya gibi, bahar ve yaz aylarında arkadaşlarınızla bahçe keyfi yapmanız da mümkün burada ,özellikle gitmek isteyenler ve merak edenler için, yol tarifi linkini buraya bırakıyorum.
Ayrıca cafenin görselleri de sizin için burada.
Etkinlik, doğum günü, yılbaşı evlilik teklifi gibi özel günler için de dilerseniz burayı kiralama şansınız var.
Taze çekilmiş mis gibi kahve kokusunu da hiç bir şeye değişmem.
Tabi ki de kahvenin de mutlaka taze çekilmişi makbuldur her zaman.
Sade, orta ve şekerli olarak içtiğimiz kahveyi ve kahve firmasını en güzel gururu iftarımız yemek ustası Refika hanımefendi Youtobe videosunda nasıl da anlatmış buyurun bakınız .
Türk kahvesinin de detaylı nasıl yapıldığını da ayrıca burada görebilirsiniz.
Ünlü ahçımız ünlü gurmemiz Refikacığımız , Türk kahvesini ve kahvenin yapılışını çok güzel anlatmış, anlatmakla kalmamış yanına ilave tatlı tarifleriyle resmen taçlandırmış.
Kahvaltı kadar en az kahve kültürü de ülkemizde artık iyice yerleşmiş durumda, iyi kahve içmek istediğimizde bir çok cafe ve oturma yerleri var.
Özellikle, filtre kahve içebileceğimiz Starbucks gibi yerler çok revaçta.
Hem kaliteyi buluyorsunuz, hem de bu doğal rahat ortamda kendinizi iyi hissediyorsunuz.
Türkiye'deki diğer cafeler gibi başınıza gelip başka ne alırsınız diye soran yok, sadece bu rahatlık ve keyf için bile tercih edilebilir mekan bence:))
Ben en çok Mado'nun Türk kahvesini de seviyorum.
Yanında gelen sunum içi lokum tatlılara da ayrıca bayılıyorum.
Bazen de filtre kahve içmek için için Mc donalds'a gidilebilir hem nefis hemde çok ucuz:))
Geçenlerde bir arkadaşım ve eşi dostlarınızla sadece kahve içebileceğiniz çok güzel samimi bir mekan açtılar, çok gerçekten çok güzel bir mekan, her fincan her malzeme ayrı bir güzellikle geliyor masanıza.
Yanında da kurabiye, şeker , tatlı türünden yoldaş aparetif ne varsa.
Kahvem İstanbul'un mekan renkleri pembeden mora ruh halinize göre şekilden şekile giriyor her kahvenizi yudumladığınızda.
Her aksesuar ayrı ayrı düşünülerek alınmış, masalar çiçek derya gibi, bahar ve yaz aylarında arkadaşlarınızla bahçe keyfi yapmanız da mümkün burada ,özellikle gitmek isteyenler ve merak edenler için, yol tarifi linkini buraya bırakıyorum.
Ayrıca cafenin görselleri de sizin için burada.
Etkinlik, doğum günü, yılbaşı evlilik teklifi gibi özel günler için de dilerseniz burayı kiralama şansınız var.
Artık nereye baksanız kahvaltı mekanları, kahve içmek için küçük bilumum cafeler sarmış durumda her yeri.
Örneğin, Organik köy kahvaltısı, Karadeniz kahvaltısı, Van kahvaltısı ve Ege kahvaltısı adı altında farklı farklı
kahvaltı lezzetleri bulmak pek mümkün.
Kimi oturup masada kahvaltı yapmayı severken, kimisi köy kahvaltısı adı altında, yerde sinide, sedirde, balkonda , piknik havasında bu işi yapmaya bayılıyor.
Yöresel kahvaltılara şöyle bir uzanacak olursak;
Karadeniz deyince, aklımıza mis gibi tereyağlı kolit peynirli, mısır unlu mıhlama gelir, benim gibi Karadenizli olanlar bunu çok iyi bilir,
fasulye turşusu,beyaz domates ve lahana turşusunu bol soğanla kavurup kahvaltının yanına baş tacı eden bir milletiz biz.
Organik kahvaltı denildi mi; benim aklıma köy peyniri, tereyağı geliyor, domates, biber, evlerimizin arka bahçelerinde yetiştirdiğimiz veya yeri olmayanlar için ,balkonlarda çıtır çıtır sofralık salatalık minik süs biberleri havasında.
Ege mutfağının kahvaltısına gelecek olursak; Ege'de her şeyin başı sağlık nede olsa, masamızın başucunda organik zeytinyağlı pul biberli , bol kekik karışımlı zeytin çeşitlerimiz var,
Zeytinyağıyla çeşnilenmiş her şey sofralarımızın baş tacı.
Nane, dereotu, maydanoz, rokasız bir masa düşünemiyorum.
Nane, dereotu, maydanoz, rokasız bir masa düşünemiyorum.
Birde, Van sofrası dediğimiz; Tüm bu çeşnilerin ortasında tam bir eklektik kahvaltı var ki ne siz sorun ne de ben söyleyeyim.
Tüm kahvaltı çeşitlerinin bir arada olduğu lezzetler diyarından mutluluk reçetesi.
Yıllar önce Diyarbakır (Gap Turu) ziyaretimde bakınız ; Hasan Paşa hanın'da Mustafanın kahvaltı dünyasında Van kahvaltısının lezzetlerini tadma şansımız olmuştu.
Hatta sonradan gördüğüm sevgili ünlü gurmemiz Vedat Milor'da burayı ziyaret etmiş bakınız.
Böyle yerleri yaşamak, yaşatmak lazım, gidip görüp anlatmak lazım merak edenlere.
Hatta sonradan gördüğüm sevgili ünlü gurmemiz Vedat Milor'da burayı ziyaret etmiş bakınız.
Böyle yerleri yaşamak, yaşatmak lazım, gidip görüp anlatmak lazım merak edenlere.
Hasan Paşa Hanı, 1572-1575 yılları arasında, Sokullu Mehmet Paşa'nın oğlu Hasan Paşa tarafından yapılmış, Sokullu'yu Drina köprüsünden hatırlayanlarınız vardır, daha yeni yazısını paylaşmıştım sizlerle bakınız tesadüf bu ya nereye gitsem Sokullu ile karşılaşıyorum, Tam bir sıkı tarihçi oldum kendisi yüzünden vesselam.
Deliler gibi araştırıp , okuduğum, kulak kabarttığım ve inanılmaz merak ettiğim Sokullu Mehmet Paşa, geçenler de Haydarpaşa Hastanesine gittiğimde yine karşıma çıkmaz mı?
Duvarda yazan bir yazıya göre, Sokullu'nun yardımcısı ve ikinci veziri olan Haydarpaşa' nın bu hastaneyi planlayıp yaptırdığı yazıyordu.
Duvarda yazan bir yazıya göre, Sokullu'nun yardımcısı ve ikinci veziri olan Haydarpaşa' nın bu hastaneyi planlayıp yaptırdığı yazıyordu.
Diyorum ya her nereye gidersem gideyim, sanki beni takip ediyor sevgili Sokullu Mehmet paşa hazretlerimiz:)) Ruhu şad olsun. Hayırlara vesile olsun.
Köprüler, camiler, hanlar, saraylar kervansaraylar yapmış bu iyi yürekli adamı da burada anmış olduk böylece.
İşte bizlere böyle adamlar lazım, tuttuğunu koparan, merhametli ve akılcı davranışları olan lider insanlar.
Köprüler, camiler, hanlar, saraylar kervansaraylar yapmış bu iyi yürekli adamı da burada anmış olduk böylece.
İşte bizlere böyle adamlar lazım, tuttuğunu koparan, merhametli ve akılcı davranışları olan lider insanlar.
Adana'lı bir arkadaş'dan öğrendiğim çılbır diye bir şey var baharatla harmanlanmış tadi dillere destan.
En iyisi mi bilmeyenler mutlaka deneyip lezzetini görün bence buraya daha detaylı tarif bırakıyorum belki yapmak istersiniz..
En iyisi mi bilmeyenler mutlaka deneyip lezzetini görün bence buraya daha detaylı tarif bırakıyorum belki yapmak istersiniz..
Az su da kısık ateşte kırarak pişirdiğiniz yumurtaların üzerine, acı isotla yağlı sos yapıyorsunuz evlere şenlik bir şeye dönüşüyor.
Dedim ya kahvaltı bizim kültürümüzde Türkiye'de bambaşka bir şey.
Bolluk bereket, tatlı ve tuzlunun ağırlıkta olduğu Türk kahvaltısı sıradan bir öğün değil, özenilen, sevilen, keyfe keder bir şey bizim ülkemizde.
Dedim ya kahvaltı bizim kültürümüzde Türkiye'de bambaşka bir şey.
Bolluk bereket, tatlı ve tuzlunun ağırlıkta olduğu Türk kahvaltısı sıradan bir öğün değil, özenilen, sevilen, keyfe keder bir şey bizim ülkemizde.
Türk milleti olarak hep birlikte sabah yataktan kalkıp ilk yaptığımız şeydir çay demlemek , şöyle kıpkırmızı tavşan kanı çay içmenin tadı bambaşkadır.
Çay demlemenin bin bir çeşit tarifi vardır ama bence çayın demlenmesi kadar kullandığımız taze su'da etkendir lezzetinde.
Çay demlemenin bin bir çeşit tarifi vardır ama bence çayın demlenmesi kadar kullandığımız taze su'da etkendir lezzetinde.
Kaynayan suyu, çayın üzerinde bir noktadan demliğe doğru akıtmak ve demlenme sürecini beklemek çok önemlidir.
Suyu öylece cayın üzerine boca ettiğinizde çayı haşlamaktan başka bir şey geçmez elimize.
Suyu öylece cayın üzerine boca ettiğinizde çayı haşlamaktan başka bir şey geçmez elimize.
Demlenmemiş çayı'da ocaktan erken almak olmaz, oturmamış, demini almamış çay'ın tadı bozularak berbat bir şey olabilir.
İyi kalite de çay içmek istiyorsanız Doğuş çay'ın tadına bir bakın bence .
Ben çok seviyorum lezzetini gerçekten.
İyi kalite de çay içmek istiyorsanız Doğuş çay'ın tadına bir bakın bence .
Ben çok seviyorum lezzetini gerçekten.
Türklerin , ekmeksiz, çaysız, pirinç pilavı yemeden bir gün geçirebileceklerini düşünemiyorum.
Bu bizim genel kültürümüze yerleşmiş, kanımıza işlemiş resmen.
Kahvaltı sofrasında bazen her istediğimiz olmayabilir bu sebepten evlerimizde ne malzeme varsa onlarla kahvaltı hazırlarız çoğu zaman.
Ben gerçi peynir ve domates olmadan kahvaltı sofrası düşünemiyorum.
Sabah evden kendimi bir atıyorum dışarı alışveriş için , kahvaltı reyonu önünde buluyorum kendimi peynir çeşitleriyle aşk yaşıyorum resmen:))
Sofrada en çok peynir çeşitlerine yer veriyorum.
Peynir canavarı olduğum için alışveriş esnasında iki üç çeşit peynir alıyorum, bir evde peynir varsa geriye kalan her şey hallolur:))
Evde olan malzemelerle neler yapıyorum?
Sabah evden kendimi bir atıyorum dışarı alışveriş için , kahvaltı reyonu önünde buluyorum kendimi peynir çeşitleriyle aşk yaşıyorum resmen:))
Sofrada en çok peynir çeşitlerine yer veriyorum.
Peynir canavarı olduğum için alışveriş esnasında iki üç çeşit peynir alıyorum, bir evde peynir varsa geriye kalan her şey hallolur:))
Evde olan malzemelerle neler yapıyorum?
Kahvaltı için, bazen peynirli yumurta bazen de küp küp doğrayarak kızartmış olduğum kaşarlı patatesli yumurta yapmayı seviyorum.
Evde kalan bayatlamış ekmekleri de yumurta ve süte bulayıp kızartmış olduğumda çok görülmüştür.
Tüm sebzeleri karıştırıp kek gibi pişirdiğimde.
Bol domatesli melemene'de ayrıca aşığım ben:)
Tüm sebzeleri karıştırıp kek gibi pişirdiğimde.
Bol domatesli melemene'de ayrıca aşığım ben:)
Bazen de böreklerden arta kalan yufka parçalarıyla da tava böreği de yapıyorum.
Öncelikle, tavaya biraz yağ koyup ısıtıyorum, ardından üzerine serdiğim yufkaları pul biber, zeytinyağı süt karışımım yoksa su ile ıslatıp tavaya bir sıra maydanozlu peynir bir sıra yufka şeklinde dizerek, çok kalın olmayacak biçimde dizerek, üstüne bu sostan döküyorum.
İnce bir tabak veya kapak yardımıyla ters düz edip çevirerek pişiyorum.
İnce bir tabak veya kapak yardımıyla ters düz edip çevirerek pişiyorum.
Enfes ötesi olan bu tarifi mutlaka deneyin, özellikle yağlı sert peynir ve maydanozla süper oluyor.
sizin için ilgili tarifi burada paylaşıyorum.
Yine bu yufkadan zarf şeklinde yaparak gözleme olarak arasına bol peynir harç koyup kızartıp , köşeye ayırdığınız sebzeli karışımdan bir parça , kıymalı ve patatesli karışımdan içine biraz koyarak nefis gözlemelere ulaşmanız mümkün.
Gördüğünüz üzre, mutfak sevgim sadece reçeller ve turşulardan ibaret değil, yavaş yavaş mutfağın kapısını aralayarak büyülü havasına davet ediyorum hepinizi.
Malum önümüz kış, en yakın zamanda kış çayları yazımı da paylaşmak istiyorum ben.
Bizi hastayken ayağa diken boğaz ağrılarımıza, sırt ağrılarımıza, mide yangınlarımıza, hapşırığa ve daha nicesine, dertlere deva olan babaanne tarifli kış çaylarına hep beraber bakalım en kısa zamanda yakın markajdan.
Birde anneme gittiğimde nefis bir tarif var ki tansiyon şeker adrenalin çıkmasına hazırsanız yazıyorum hemen.
Annem genelde kızarma yapacağı şeyleri akşamdan tuzlu suya koyuyor, böylece sebzeler daha bir yumuşamış oluyor.
Patates, biber ve patlıcanları kısık ateşte az yağla kızartarak kapakla üstünü örtüyor.
Nasıl bir lezzet anlatamam sizlere, sofrada en çok o yeniyor, en çabuk o bitiyor, anneme kahvaltıya gidenler öncesinden arayıp bu tarif için kahvaltıya sipariş veriyorlar kendisine:))
Ben kahvaltı da; daha çok Ege ürünlerini tercih ediyorum, daha çok seviyorum daha çok keyif alıyorum yerken.
Ayrıca roka,dereotu, tere, saf zeytin yağına da bayılıyorum.
Ayrıca roka,dereotu, tere, saf zeytin yağına da bayılıyorum.
Egenin lezzetli tek sıkım yağlarıyla , bol sarımsaklı, limonla harmanlanmış söğüş domates salatasını yemek ise inanılmaz keyifli.
Görsellik herkes kadar benim için de önemli, masada renk cümbüşünü , renkli kahvaltı tabaklarını, Handmade tasarım sal işleri, güzel kupa bardakları , Mugları sofrayla uyumlu örtü ve peçetelere bayılıyorum.
Görsellik herkes kadar benim için de önemli, masada renk cümbüşünü , renkli kahvaltı tabaklarını, Handmade tasarım sal işleri, güzel kupa bardakları , Mugları sofrayla uyumlu örtü ve peçetelere bayılıyorum.
Kendi soframda yaptığım, portakal, nar, mürdüm eriği reçelleriyle masamda resmen kontrast oluşturuyorum.
Anladığınız üzre, ben bu kahvaltı işini bayağı bir ciddiye alıyorum.
Bazıları sabahları kahvaltı yapmayı sevmez, günü sandviç ve sıcak bir kase bol limonlu mercimek çorbasıyla geçirir, bazıları da kahvaltı gevreği yemeyi sever artık tercih meselesi nasılsa ülkemizde malzemenin her türlüsü her çeşidi bol bol nasıl olsa
.
.
Çocukken sabah okula giderken babamla birlikte Sarıyer merkez'de yer alan meşhur Sarıyer börekçisinde çok çorba içmişliğimiz çok börek yemişliğimiz vardır vardır bu şekilde..bakınız Gerçekten kahvaltı denilince insan ayrı bir mutlu oluyor birde afilli bir manzarayla karşı karşıyaysanız değmeğin keyfimize.
Türkiye'nin ünlü şairlerinden Cevdet Süreyya iki sıralık şiirinde boşuna bahsetmemiştir kahvaltıyla ilgili şu mutluluk dizelerinden.
Türkiye'nin ünlü şairlerinden Cevdet Süreyya iki sıralık şiirinde boşuna bahsetmemiştir kahvaltıyla ilgili şu mutluluk dizelerinden.
''Yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı ''
diyor şair, kahvaltının insanı doygun bir ruh haline büründürdüğünü açıkça anlatmış bizlere.
diyor şair, kahvaltının insanı doygun bir ruh haline büründürdüğünü açıkça anlatmış bizlere.
Son yıllarda şöyle bir bakacak olursak; bizde dışarıda kahvaltı yapmak bir sektör haline geldi, bazı restoranların vermiş olduğu bu güzelliklere yetişmek mümkün olmuyor.
Artık ailecek bu tür serenomilere katılmak ve aileyle dışarılarda sosyalleşmek çok moda oldu ülkemizde.
Nereye gitsek? nasıl bir yer olsa?
bahçesi var mı? çocuklar için uygun mu? gibisinden gerçekten bayağı bir araştırma durumu söz konusu.
Nereye gitsek? nasıl bir yer olsa?
bahçesi var mı? çocuklar için uygun mu? gibisinden gerçekten bayağı bir araştırma durumu söz konusu.
Bu hafta Türk mutfağı başlığı adı altında biz Türkler için önemli bir yeri olan kahvaltı ile güzel bilgiler vermeyi istedim sizlere.
Güzelim evlerinizden kaçıp güzel havaların ve nefis kahvaltıların tadını çıkarabileceğiniz kahvaltı yerlerini de ayrıca aşağıda paylaşıyorum bir kuplecik.
Sizlerin de bana önerebileceği güzel kahvaltı mekanları varsa yoruma bir not bırakmayı unutmayın derim sevgili dostlarım.
Veda tadında:))
Son sözüm her nerede ne yapıyorsak, ne şekilde yaşıyorsak yaşayalım bana göre hayatın anlamı ve en güzeli kalabalık bir aileyle birlikte yenen, şen kahkahaların yükseldiği sofraların tadındadır.
Sevgiden başka çalacak kapımız olmadığına göre, sevdiklerimizin değerini bilmemiz ve hep birlikte ailelerimizle birlikte mutlu ve keyifli zamanlar geçirmemiz dileğiyle.
Sevgiler herkese
Güzelim evlerinizden kaçıp güzel havaların ve nefis kahvaltıların tadını çıkarabileceğiniz kahvaltı yerlerini de ayrıca aşağıda paylaşıyorum bir kuplecik.
Sizlerin de bana önerebileceği güzel kahvaltı mekanları varsa yoruma bir not bırakmayı unutmayın derim sevgili dostlarım.
Veda tadında:))
Son sözüm her nerede ne yapıyorsak, ne şekilde yaşıyorsak yaşayalım bana göre hayatın anlamı ve en güzeli kalabalık bir aileyle birlikte yenen, şen kahkahaların yükseldiği sofraların tadındadır.
Sevgiden başka çalacak kapımız olmadığına göre, sevdiklerimizin değerini bilmemiz ve hep birlikte ailelerimizle birlikte mutlu ve keyifli zamanlar geçirmemiz dileğiyle.
Sevgiler herkese
*POLİNANIN YERİ / POLONEZ KÖY
Bol yeşilin ve oksijeni hakim olduğu vadide yer alan Polina'nın ev yapımı pastaları, reçelleri, çıtır çıtır köy biberleri, halka halka kesilmiş kızarmış patatesleri ve Cabbar isimli papağanı ünlü.
Polina’da sadece hafta sonu servis edilen serpme kahvaltı ücreti kişi başı 60 TL. Kahvaltı sonrası kestane veya böğürtlen Rolada, Madonnaya ve çikolatalı Polina pasta da mutlaka denenmeli.
Polina’da sadece hafta sonu servis edilen serpme kahvaltı ücreti kişi başı 60 TL. Kahvaltı sonrası kestane veya böğürtlen Rolada, Madonnaya ve çikolatalı Polina pasta da mutlaka denenmeli.
Polina'nın bahçesinde gün boyu hamakta keyf yapmadanda dönülmemeli mutlaka.
*GÖZE TERS / SARIYER
Deniz kenarına bu kadar yakın olup, gelip geçen gemileri izlerken ağzınızda dünyanın en en güzel lezzetleri daha ne olsun derim.
Açık büfe, açık mutfak her şey emrinize amade, yumurta bile gözünüzün önünde kızgın sacda mis gibi pişiyor, börek çörek pamuk gibi..
Çok sevilen, çok revaçta olan bir yer burası gidince bana hak vereceksiniz.
*TRABZON PARK /TEPEÜSTÜ
Ben en çok içinde kitaplar, şömine ve semaver çayı olan yeri çok seviyorum.
Hem doğal, hem salaş hemde samimi bir ortam.
Hem doğal, hem salaş hemde samimi bir ortam.
Açık büfe kahvaltı sabahın erken saatlerinde kaçırmadan yerinizi ayırtın, sıcak havalarda bahçede oturabilirsiniz.
Güler yüzlü personeli var. bakınız Eyüp oğlu cafe işte burada
*KÜÇÜK CENNET - TAŞ DELEN / REŞADİYE
Tesadüf eseri bulduğumuz keşif macerası sonucu hakikaten bize adeta cennet olan yer.
Öncelikle dekorasyon, doğa, havuz başı nefis diyebilirim.
Öncelikle dekorasyon, doğa, havuz başı nefis diyebilirim.
Mekan sahipleri çok ilgili, sıcakkanlı ve misafirperver, yeşilin koynunda çimenlerin içinde kendine has mimari tarzıyla harikulade bir yer.
Havuz başı kalabalık etkinliklere de ev sahipliği yapan bu yere bayılacaksınız.
Havuz başı kalabalık etkinliklere de ev sahipliği yapan bu yere bayılacaksınız.
Her defasında kahve için gittiğimiz bu yere en kısa zamanda kahvaltı için gitmek istiyoruz.
*NUR ABLANIN YERİ / ÇEKMEKÖY
Öncelikle nezih, ve kaliteli bir yer, her şey olması gerektiği gibi ne az nede çok kahvaltının usulünü biliyorlar, masadaki her şey inanılmaz lezzetli, temiz ve düzenli.
Sadece çay için ek ücret almaları garibimize gitti açıkçası.
*KULİNDAĞ DAĞ EVİ / BEYKOZ
Kulindağ'ı yazılarımı takip edenler hemen hatırlayacaklardır.
Kahvaltısının henüz tadına bakma şerefine nail olamadık, fakat mekan süper iyi bir konumda.
Kahvaltısının henüz tadına bakma şerefine nail olamadık, fakat mekan süper iyi bir konumda.
Yemyeşil vadinin kucağında, kütük ağaç şeklinde butik otelleri, açık büfe kahvaltıları pasta ve çörekleriyle gördüğüm kadarıyla nefis bir yerdi.
Burası, hafta sonu günlük olarak gidip kalabileceğiniz ender yerlerden biri.
Yanlız bir nokta gözümden kaçmadı, yazmadan da edemeyeceğim, gelen misafirle çok alakaları yok, biraz doymuşluk sendromu var sanırım.
Yine de gidin görün derim, görünen köy kılavuz istemez, mutfak ve ortam şahaneydi. Ayrıca yılbaşı için çok güzel bir etkinlikleri var takip ederseniz pişman olmazsınız, yılbaşı yemeğinde ben de orada olmayı planlıyorum.
*GUSTO KERTE / ALEM DAĞ
Çok yakın arkadaşlarımızın davet etmesiyle keşfetmiş olduğumuz yeni sevimli sıcak yerimiz , güler yüzlüler, kahvaltısı taze ve organik burayı çok sevdim gerçekten nezih bir havası var.
Bahçesi çok keyifli, ayrıca çocuklar için zıplama alanı var, bahçede oturma alanlarından da kahvaltı için faydalanabilirsiniz.
Nefis hamur içi ponçiklerin tadına bakmayı unutmayın derim.
*ŞİLE GÖZLEMECİLER
Şileye her zaman gittiğimde uğradığımız ve köy kahvaltısı adı altında nefis saç üzerinde pişen gözleme yediğimiz yer, şiddetle tavsiye edebilirim.
Karadenizli Bacımın yeri süperdir.
Dönerken, tarhana, turşu, kesme, salça, biber almayı unutmayın.
Dönerken, tarhana, turşu, kesme, salça, biber almayı unutmayın.
MUSTAFA'NIN KAYFESİ / GÖKÇEADA
Mustafa'nın kayfesine Gökçeada ya her gittiğimizde mutlaka uğrarız, kaliteli ürünler, nezih ve doğaya aşık bir mekan, güler yüzlü mekan sahipleri, doğal ve organik ürünler.
Herkese cani gönülden tavsiye edebileceğim bir yer burası.
Manzarası güzel, açık mutfak keyfince yerli yerinde, mini pötikareli masanızda destansı kahvaltı garanti.
Evinize giderken de gelin damat temalı fotoğraf kadraj bedava:)
Manzarası güzel, açık mutfak keyfince yerli yerinde, mini pötikareli masanızda destansı kahvaltı garanti.
Evinize giderken de gelin damat temalı fotoğraf kadraj bedava:)
BOZCAADA RENGİ GÜL BUTİK OTEL
Şehir dışı ve yurt dışında olduğumuz zamanlarda bir çok kahvaltı edilecek yerler keşfettik ama nedense aklımda
kahvaltı konusunda uzman olarak gördüğüm bu yer kalmış, gün olur da yolunuz düşerse Bozcaada'ya, sadece kahvaltısı için bile gidip görün ziyaret edin derim.
Upuzun ve kalabalık kahvaltı sofralarıyla ünlü olan bu yer , bir çok kitaba'da konuk misafir olmuştur.
PANORAMA BUTİK OTEL
Bozcada Panoramik otelde'de kaldığımız sürece ev yapımı şahane lezzetleri tadıp, ev yapımı reçellerin tadına bakma şerefine nail olduk, misafirperver otel sahipleri ve otelin dekorasyonu, çok güzeldi.
Her oda için ayrı bir dekor ve sanatsal çalışmalar yapılmıştı.
Her oda için ayrı bir dekor ve sanatsal çalışmalar yapılmıştı.
Envai çeşit reçellerini tadmak ve bahçesinde keyif yapmak isteyenler için burası adeta cennetten bir köşe.
MARMARİS AKYAKA AZMAK RESTAURANTI
Kahvaltısını çok sevdim, özellikle de incir reçeline bayıldım.
Mekan zaten çok güzel bir konumda, su içinde sıra sıra masalar, ayaklarınız ve bedeniniz buz gibi azmak nehri içinde .
Mekan zaten çok güzel bir konumda, su içinde sıra sıra masalar, ayaklarınız ve bedeniniz buz gibi azmak nehri içinde .
işte burada, nehirden geçen ördekler, sıra sıra balıkçı tekneler, şırıl şırıl akan serin sular dinginliğin tam da koynundasınız.
AKYAKA AZMAK RESTAURANT
AKYAKA AZMAK RESTAURANT
KAHVALTILIK MALZEME SATILAN YERLER
*https://www.darbukakardesler.com/ Ayvalık
*http://www.aktasetmangal.com/ Çekme köy